До уваги платників акцизного податку: нові форми звітності

ДПІ у м. Чернігові звертає увагу платників акцизного податку на те, що наказом Міністерства фінансів України від 11.02.2016р. №49 «Про затвердження форм звітів щодо виробництва й обігу спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів та порядків їх заповнення» затверджені нові форми звітів щодо виробництва й обігу спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів та порядків їх заповнення. Наказ набирає чинності з 21квітня 2016року.

Зокрема, нові звіти про обсяги придбання та реалізації алкогольних напоїв та тютюнових виробів у роздрібній мережі (форма звіту № 1-РА та № 1-РТ) подаватимуть суб’єкти господарювання, які одержали ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами, незалежно від форми власності до органів ДФС за основним місцем обліку в термін до 10 числа місяця, що настає за звітним.

Звіт направлятиметься в електронній формі засобами електронного зв’язку з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб у порядку, визначеному законодавством, як передбачено для податкової звітності.
Заповнення форм звітів здійснюватиметься з використанням кодів продукції та адміністративно-територіальних одиниць приведених в додатку до наказу.

Додатково повідомляємо, що з Наказом № 49 можна ознайомитися за посиланням http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/z0340-16.

ДПІ у м. Чернігові

Ще цікаві повідомлення

Не бажаєте прокоментувати?